Od mog grada mojoj zemlji: kako osigurati razvoj Srbije?

Osnovni cilj je da se okupe ključni ljudi lokalnih zajednica kako bi zajedničkim snagama podstakli prepoznavanje lokalnih specifičnosti i identiteta kao i značaj i ulogu lokalnih zajednica u razvoju Srbije

Mešovite migracije i razvoj Očuvanje životne sredine Političko i društveno uključivanje

Od mog grada mojoj zemlji: kako osigurati razvoj Srbije?

Photo: Mikkel Østergaard

Projekat „Od mog grada mojoj zemlji: kako osigurati razvoj Srbije?“ će trajati 2 godine i osnovni cilj je da okupi predstavnike lokalnih zajednica (lokalnu samoupravu, nevladin sektor, istaknute građane/ke kao i predstavnike/ce nacionalnih manjina) kako bi zajedničkim snagama podstakli debatu na temu prepoznavanja lokalnih specifičnosti i identiteta kao i značaja i uloge lokalnih zajednica u razvoju Srbije.

U okviru projekta predviđena je uvodna studija; 8 debata u osam lokalnih sredina, kao i završna konferencija na kojoj će se predstaviti rezultati koji budu postignuti.

Kick-off događaj biće održan 25. oktobra u Beogradu.

Realizaciju ovog projekta podržava nemačka Agencija za razvojnu saradnju – GIZ.

Događaji u ovom programu

BFPE godišnje realizuje više od pedeset najrazličitijih događaja: konferencija, okruglih stolova, panel diskusija, savetovanja, radionica i simulacija. Saznajte više.

U okviru Programa

Sve naše programske aktivnosti na jednom mestu; ideje; analize; predlozi politika; izveštaji sa konferencija i događaja koje smo organizovali.