Misija i istorija

Ideja o osnivanju BFPE Sonja Licht, predsednica i osnivačica je dobila prilikom učešća na konferenciji na Centalnoevropskom univerzitetu u Budimpešti gde je upoznala Elenu Nemircskaju, osnivačicu Moskovske škole političkih studija još 1992, kada je rođena i ideja za čitavu Mrežu škola za političke studije Saveta Evrope, čiji smo i mi deo.

Nakon 2000. godine potreba za organizacijom koja bi se bavila izgradnjom i osnaživanjem kapaciteta ljudi, onih koji rade na izgradnji građanske političke kulture, postala je preduslov za demokratski razvoj Srbije. I tako je nastao BFPE.

Fondacija BFPE za odgovorno društvo (BFPE) je udruženje građana i građanki osnovano 2003. godine, sa željom da doprinese kontinuiranom razvoju politika i praksi odgovornog društva, stavljajući težište na razvoj liderstva i učešće građana i građanki u demokratskim procesima.

Vizija BFPE je ravnomerno razvijena Srbija, koja počiva na demokratskim vrednostima i principima i ima odgovorne društvene i političke elite koje rade na dobrobit svih građana i građanki.

Naše vrednosti su: Kultura dijaloga, Profesionalizam, Solidarnost, Odgovornost, Doslednost, Saradnja

Čitaj DaljeNaš Pristup

NAŠ TIM

BFPE danas čini 14 visoko posvećenih profesionalaca, koji su angažovani
na programima; administriranju projekata; upravljanju finansijama; i logistici.

ISTAKNUTE AKTIVNOSTI

U okviru ovih programa, BFPE godišnje realizuje više od pedeset najrazličitijih događaja