Održivi razvoj za sve

Projekat je posvećen afirmaciji Ciljeva održivog razvoja koji su definisani u strateškim dokumentima Ujedinjenih nacija (UN) i stvaranju platforme za opšte-društveni dijalog na temu održivog razvoja.

Očuvanje životne sredine

Održivi razvoj za sve

Projekat „Održivi razvoj za sve“ Beogradski fond za političku izuzetnost sprovodi u partnerstvu sa Beogradskom otvorenom školom (BOŠ), uz podršku vlada Švajcarske Konfederacije i Savezne Republike Nemačke i posvećen je afirmaciji Ciljeva održivog razvoja koji su definisani u strateškim dokumentima Ujedinjenih nacija (UN) i stvaranju platforme za opšte-društveni dijalog na temu održivog razvoja.

Posebna vrednost projekta je uključivanje svih zainteresovanih aktera društvenog života u Republici Srbiji kako bi svojim aktivnim doprinosom učestvovali u procesu održivog razvoja kao metoda za rešavanje problema sa kojima se susrećemo.

Struktura platforme oslikava tri dimenzije održivog razvoja: socijalnu, ekonomsku i dimenziju životne sredine.

  • Socijalnom dimenzijom će uprvljati Fondacija Ana i Vlade Divac u partnerstvu sa Fondacijom centar za demokratiju (FCD)
  • Ekonomskom dienzijom će upravljati Centar za visoke ekonomske studije (CEVES) u partnerstvu sa Timočkim omladinskim centrom (TOC)
  • Dimenzijom životne sredine će upravljati Beogradska otvorena škola (BOŠ) u partnerstu sa Beogradskim fondom za političku izuzetnost (BFPE)

Platforma deluje na nacionalnom i lokalnom nivou kako bi se osigurao kohezivan i sveobuhvatan pristup uključivanjem svih raspoloživih i relevantnih društvenih resursa za definisanje i sprovođenje prioriteta politike u vezi sa COR u Srbiji.

Događaji u ovom programu

BFPE godišnje realizuje više od pedeset najrazličitijih događaja: konferencija, okruglih stolova, panel diskusija, savetovanja, radionica i simulacija. Saznajte više.

U okviru Programa

Sve naše programske aktivnosti na jednom mestu; ideje; analize; predlozi politika; izveštaji sa konferencija i događaja koje smo organizovali.