Skip to main content
search

U utorak 18. maja, u Zrenjaninu je održana lokalna debata povodom projekta ”Od mog grada mojoj zemlji – kako osigurati razvoj Srbije” u organizaciji Beogradskog fonda za političku izuzetnost, a uz podršku Nemačke agencije za međunarodnu saradnju (GIZ).

Lokalna debata okupila je predstavnike lokalne samouprave, organizacija civilnog društva, preduzetnike, predstavnike malih i srednjih preduzeća, predstavnike iz obrazovnih ustanova.

Debata je obuhvatila tri panela. Prvi panel – Razvojni potencijali Zrenjanina, o čemu je govorila zamenica gradonačelnika Zrenjanina za lokalni ekonomski razvoj i politiku jednakih mogućnosti, Jelena Travar Miljević. Drugi panel – Društveno ekonomski elementi razvoja Zrenjanina, odnosno, predstavljanje socio-ekonomskih aspekata razvoja grada identifikovanih kroz istraživanje Zrenjaninskog edukativnog centra i BFPE. U okviru trećeg panela – Plan razvoja grada Zrenjanina: predstavljanje i diskusija o planovima dugoročnog razvoja, predstavnica lokalne samouprave uvodnom delu predstavila je proces izrade lokalnog plana razvoja, koji su glavni elementi i ciljevi, nakon čega su usledila pitanja i komentari učesnika.

„Grad Zrenjanin učestvuje u debati sa ciljem razmenimo mišljenja sa poslovnim sektorom, civilnim sektorom, ali i naučnom zajednicom. Želimo da kreiramo zajedničke korake koji će dovesti do održivog razvoja Zrenjanina što predstavlja izazov ne samo našeg društva, već jedan globalni izazov. Grad Zrenjanin je trenutno u procesu pripreme i izrade Plana razvoja grada za naredni sedmogodišnji period. Sama izrada plana podrazumeva uključivanje što većeg broja aktera iz različitih sfera društva. Želimo da uključimo širu društvenu zajednicu“ – izjavila je Jelena Travar Miljević.

Ovaj post je takodje dostupan na ENG.

Close Menu