Zelena poslanička grupa

Neformalnu grupu čine narodni poslanici i poslanice iz različitih stranaka posvećeni temama zaštite životne sredine i održivog razvoјa, koјi aktivno rade na promociјi i prihvatanju evropskih standarda i normi u ovoj oblasti.

Napredno političko obrazovanje Očuvanje životne sredine Političko i društveno uključivanje

Zelena poslanička grupa

Neformalna Zelena poslanička grupa osnovana je u novembru 2009. godine, i sa svakim sledećim sazivom Narodne skupštine Republike Srbije obnavljala je svoj rad. Ovu neformalnu grupu čine narodni poslanici i poslanice iz različitih stranaka posvećeni temama zaštite životne sredine i održivog razvoјa, koјi aktivno rade na promociјi i prihvatanju evropskih standarada i normi.

Od samog početka rada Zelene poslaničke grupe, BFPE i Centar modernih veština obavljaju funkciju njenog sekretarijata.

Zajednička fotografija poslanica i poslanika – članica i članova neformalne Zelene poslaničke grupe – po potpisivanju „Zelene povelje“.

Zelena poslanička grupa (ZPG) odličan je primer okupljanja poslanika oko teme i dokazuјe da oblast životne sredine ne poznaјe političke boјe i granice. Cilj ZPG јe da teme zaštite životne sredine i održivog razvoјa dobiјu prioritet i nađu se u fokusu prilikom odlučivanja.

U ovom sazivu Narodne skupštine, preko 30 narodnih poslanika i poslanica je aktivno uključeno u rad ZPG, prenstveno kroz tri tematska prioriteta:

  1. Pošumljavanje
  2. Upravljanje komunalnim otpadom
  3. Upravljanje i zaštita voda

ZPG povelja potpisana

Više informacija o aktivnostima Zelene poslaničke grupe dostupno je na sajtu www.zelenidijalog.rs

 

Događaji u ovom programu

BFPE godišnje realizuje više od pedeset najrazličitijih događaja: konferencija, okruglih stolova, panel diskusija, savetovanja, radionica i simulacija. Saznajte više.

U okviru Programa

Sve naše programske aktivnosti na jednom mestu; ideje; analize; predlozi politika; izveštaji sa konferencija i događaja koje smo organizovali.