Skip to main content
search

Neformalna Zelena poslanička grupa (ZPG) održala je u utorak, 2. novembra, u Zelenom salonu Narodne skupštine Republike Srbije radni sastanak na kojem se razgovaralo o pokretanju inicijativa za osnivanje Zelenih odborničkih grupa u lokalnim skupštinama.

Gradovi u kojima je predloženo pokretanje ovakvih inicijativa su Sombor; Smederevo; Bor; Zaječar i Niš. Poslanici su se saglasili da je, pre kontaktiranja lokalnih institucija, neophodno ustanoviti metodologiju rada Zelenih odborničkih grupa. Dodatno, članovi ZPG koji dolaze iz gradova u kojima je predloženo pokretanje inicijativa lično će zagovarati kod lokalnih organa vlasti osnivanje Zelenih odborničkih grupa u njihovim opštinama. Narodni poslanici su izrazili i želju da se osnivanje Zelenih odborničkih grupa inicira i u drugim lokalnim samoupravama, ne samo u pomenutih pet.

Sastanak Zelene poslaničke grupe organizovan je u okviru projekta Povećan angažman lokalnih odbornika u 5 gradova u Srbiji u bavljenju zelenim politikama, kroz prenošenje znanja iz Zelene poslaničke grupe Narodne skupštine Republike Srbije, podržanog od strane Kanadskog fonda za lokalne inicijative (CFLI).

Ovaj post je takodje dostupan na %s.

Close Menu