Akademija Ženskog liderstva počinje u Novom Sadu!

Akademija Ženskog liderstva počinje u Novom Sadu!

September 16, 2015 11:00 am | September 19, 2015 0:00 am

2015-09-16 11:00:00 1970-01-01 00:00:00 Europe/Belgrade Akademija Ženskog liderstva počinje u Novom Sadu! Link: http://bfpe.org/kalendar-bfpe-dogadaja/626/ Hotel Putnik, Novi Sad, Serbia Belgrade Fund for Pollitical Excellence office@bfpe.org 626

Akademija Ženskog liderstva počinje u Novom Sadu!

Od 16. do 19. septembra održaće se prva od četiri Akademije ženskog liderstva (Akademija) u Novom Sadu.

Trideset političarki iz sedamnaest različitih stranaka će učestvovati na seminaru o liderstvu i unaprediti svoje veštine i znanja o većem političkom učešću i predstavljanju, javnom nastupu i političkoj argumentaciji. Predavači/ice su istaknuti aktivisti/kinje za ženska prava, teoretičari/ke ali i liderke u svojim oblastima – najaktivnije narodne poslanice koje se zalažu za rodnu ravnopravnost kao i liderke u svojim profesijama (sportistkinje, pilotkinje).

Blizu dvesta političarki iz više od trideset političkih stranaka iz cele Srbije se prijavilo za učešće ove godine, što je tri puta više u odnosu na broj mesta. Nakon selekcije, odabrali smo 65 učesnica koje će pohađati Akademije ove godine.

Akademija ženskog liderstva je dvogodišnji projekat, započet aprila 2015. godine, koji organizuju Beogradski fond za političku izuzetnost i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), u partnerstvu sa Centrom za podršku ženama iz Kikinde i Centrom modernih veština iz Beograda. Cilj nam je da Akademija bude mesto koje će okupiti žene od akcije da se dodatno usavšravaju i umrežavaju sa koleginicama iz drugih stranaka i nevladinog sektora. Buduće odbornice i većnice će sutra biti glavne promoterke rodne ravnopravnosti na lokalu i uzori drugim ženama za obavljanje javnog posla.

Program prve Akademije u NS

Spisak učesnica Akademije