Komuniciranje saradnje Srbije i NATO

Bezbedniji region kroz sveobuhvatno partnerstvo: saradnja između Srbije i NATO, komunicirana iznova

Napredno političko obrazovanje Političko i društveno uključivanje

Komuniciranje saradnje Srbije i NATO

BFPE nastavlja da radi u lokalnim zajednicama Srbije. U narednom periodu sprovodićemo projekat koji će se fokusirati na saradnju između Srbije i NATO, ali i na složen uzajamni odnos bezbednosti, političke stabilnosti, ekonomije, zaštite životne sredine, investicija i razvoja, javne bezbednosti i opšte dobrobiti građana.

Pokušaćemo da okupimo predstavnike lokalnih samouprava, lokalnih preduzeća, univerziteta i fakulteta, lokalnih medija i udruženja, mlađe političare, narodne poslanike, partijske zvaničnike, kao i predstavnike javne administracije, medija, civilnog društva, pravosuđa i privrede, kako bi se pokrenula smislena debata i razmena iskustava. Kako bi uspeo u ovome, BFPE će organizovati 5 lokalnih debata u Srbiji (Kruševac, Kragujevac, Užice, Novi Pazar i Novi Sad)  na temu saradnje između Srbije i NATO-a za razvoj i sigurnost, čiji je cilj osiguranje odgovorne odbrambene i bezbednosne politike. Takođe, saradnja između Srbije i NATO-a biće jedna od tema treće sesije našeg programa Godišnji seminar, koja će biti posvećena spoljnoj politici i  bezbednosti.

Bavićemo se sledećim pitanjima: kako vojne reforme/transformacije utiču na lokalnu zajednicu; kako saradnja Srbije sa EU/NATO i u okviru njihovih struktura može da doprinese razvoju njene odbrambene industrije stvaranjem novih mogućnosti za kompanije aktivne u bezbednosno-ekonomskoj oblasti; koje mogućnosti postoje u oblasti naučne saradnje sa vodećim univerzitetima u Srbiji.

Ovaj projekat podržava Ambasada Kraljevine Holandije u Beogradu.

Događaji u ovom programu

BFPE godišnje realizuje više od pedeset najrazličitijih događaja: konferencija, okruglih stolova, panel diskusija, savetovanja, radionica i simulacija. Saznajte više.

U okviru Programa

Sve naše programske aktivnosti na jednom mestu; ideje; analize; predlozi politika; izveštaji sa konferencija i događaja koje smo organizovali.