Beogradski bezbednosni forum (BSF)

Najznačajnija međunarodna konferencija o bezbednosti i spoljnim poslovima "od Beča do Istanbula"; jedinstvena inicijativa tri organizacije civilnog društva

Mešovite migracije i razvoj Napredno političko obrazovanje Političko i društveno uključivanje Promocija i umrežavanje lidera

Beogradski bezbednosni forum (BSF)

Beogradski bezbednosni forum svakako predstavlja jedno od naših najznačajnijih postignuća – sa šest uspešnih iteracija od 2011. godine, kada smo u Domu vojske u Beogradu postavili pitanje – Šta nas približava, a šta razdvaja? (What Brings Us Together, What Sets Us Apart?).

BSF – akronim koji je svima „ušao u uho“ – se tako našao na evropskoj mapi velikih bezbednosnih događaja, mesta na kojima „morate biti“, rame uz rame sa Briselskim forumom ili GLOBSEC-om u Bratislavi.

Organizovan u saradnji sa Beogradskim centrom za bezbednosnu politiku i Evropskim pokretom u Srbiji, BSF je brzo postao jedinstveno mesto interakcije između regionalne bezbednosne zajednice i evropskih i svetskih lidera i intelektualaca, kao i mesto za kreativnu razmenu i vođenje jedne provokativne debate o budućnosti.

Svrha BSF je trostruka:

  • da Balkanu približi najvažnija globalna i evropska razmatranja problema bezbednosti;
  • da omogući da se problemi bezbednosti Zapadnog Balkana razmatraju u okvirima evropske bezbednosne arhitekture;
  • da promoviše lokalne poglede na navedene izazove i neka od najvažnijih dostignuća.

BSF na različite načine podržava niz partnera i donatora: za više informacija o programu i organizaciji samog događaja, posetite sajt www.belgradeforum.org.

Događaji u ovom programu

BFPE godišnje realizuje više od pedeset najrazličitijih događaja: konferencija, okruglih stolova, panel diskusija, savetovanja, radionica i simulacija. Saznajte više.

U okviru Programa

Sve naše programske aktivnosti na jednom mestu; ideje; analize; predlozi politika; izveštaji sa konferencija i događaja koje smo organizovali.