Skip to main content
search

Beogradski bezbednosni forum je 12. jula 2022. obustavio svoje aktivnosti na neodređeno vreme.

Ovom prilikom želimo da obavestimo sve naše partnere, bivše govornike i učesnike, prijatelje i simpatizere Beogradskog bezbednosnog foruma da će se obustava aktivnosti nastaviti i da se Beogradski bezbednosni forum neće održati 2023. godine.

Takođe, nema drugih događaja, programa ili aktivnosti koji predstavljaju nastavak Beogradskog bezbednosnog foruma, a neće ih ni biti u budućnosti.

Beogradski bezbednosni forum je od 2011. do 2021. godine bio platforma na kojoj su predstavnici različitih zajednica izneli svoje stavove, mišljenja i preporuke kako da unapredimo naša društva, kako da približimo Zapadni Balkan Evropi, ali i mesto koje je približilo svet bliži našem regionu.

Beogradski bezbednosni forum je takođe bio mesto za inkluzivne, izazovne diskusije o nekim od najhitnijih globalnih, regionalnih i nacionalnih pitanja, okupljajući suprotstavljene strane i naglašavajući važnost dijaloga između njih.

Kao rezultat toga, odluka o obustavi aktivnosti bila je teška, posebno s obzirom na to da se dogodila u vreme kada je diskusija o suštinskim pitanjima globalnog društva potrebnija nego ikada. Želeli smo da sačuvamo nasleđe Beogradskog bezbednosnog foruma, koji je bio najvažniji spoljnopolitički i bezbednosni događaj na visokom nivou u našem delu sveta, a ne da promenimo njegov suštinski smisao i viziju.

Takođe želimo da se zahvalimo svim našim partnerima i prijateljima koji su proteklih meseci iskazali interesovanje za budućnost Beogradskog bezbednosnog foruma i da istaknemo da naša odluka o produženju suspenzije nije bila laka i da smo tužni što u ovom trenutku ne postoji opcija za istinski nastavak naših zajedničkih napora.

Zahvaljujemo se na podršci i razumevanju,

Tim Beogradskog bezbednosnog foruma

Close Menu