Skip to main content
search

ONLINE FORMULAR ZA PRIJAVU

Otvorene su prijave za prvu grupu polaznika koji će učestvovati na edukativnim seminarima u organizaciji Fondacije BFPE za odgovorno društvo, u okviru regionalnog projekta Youth 4 Inclusion, Equality and Trust (Mladi za inkluziju, jednakost i poverenje).

Regionalna inicijativa Ujedinjenih nacija „Youth 4 Inclusion, Equality and Trust (Mladi za inkluziju, jednakost i poverenje) osnažuje mlade ljude na Zapadnom Balkanu da se uključe u konstruktivan dijalog o zajedničkoj budućnosti u regionu, ojačaju inkluziju i rodnu ravnopravnost i izgrade međusobno poverenje. Cilj dvogodišnje inicijative je unapređenje učešća mladih u promovisanju većeg razumevanja i poštovanja različitosti u regionu.

Projekat „Youth 4 Inclusion, Equality & Trust“ (Mladi za inkluziju, jednakost i poverenje) sprovodi UNDP Srbija u saradnji sa UNFPA, UNESCO i UN Women, uz finansijsku podršku Fonda za izgradnju mira generalnog sekretara UN-a.

Ako imate od 18 do 30 godina, a aktivni ste u političkoj stranci, organizaciji civilnog društva ili u svojoj zajednici, ovo je projekat koji će vam pomoći da unapredite svoja znanja i veštine u oblastima socijalne kohezije i kulture dijaloga.

Ako želite da postanete deo nove generacije donosilaca odluka i lidera/ki u vašoj zajednici koji rade na tome da bolje razumeju jedni druge, podstiču dijalog, poštuju razlike i trude se da članovi iz svih delova društva budu uključeni u procese donošenja odluka, učešćem u ovom projektu dodatno ćete unaprediti svoje sposobnosti.

Cilj edukativnih seminara je sticanje novih veština i pružanje podrške mladima kroz seriju interaktivnih radionica i predavanja u cilju podsticanja i promocije konstruktivnih narativa, izgradnje međusobnog poverenja, doprinosa dijalogu između različitih kultura i podsticanja kulturne raznolikosti i rodne ravnopravnosti.

Prva grupa učesnika/ca imaće priliku da prisustvuje na tri seminara u periodu od 6 meseci (februar-jul 2023.) koji će biti posvećeni temama iz oblasti socijalne kohezije i dijaloga, borbe protiv govora mržnje i promocije društvene kohezije. Sa njima će raditi istaknuti treneri i stručnjaci iz ovih oblasti iz Srbije i regiona.

Učesnici/ce će takođe imati priliku da rade sa mentorima/kama u oblastima koje će definisati u okviru teme projekta, a podršku će im pružiti iskusni članovi/ce političkih partija, organizacija civilnog društva i lideri/ke u zajednicama.

Da biste se prijavili potrebno je da:

  • budete državljanin/ka Republike Srbije
  • imate između 18 i 30 godina
  • da znate engleski
  • imate želju da učite i aktivno učestvujete u promociji dijaloga, inkluzije, tolerancije i borbe protiv govora mržnje
  • budete voljni da radite zajedno sa vršnjacima uz podršku trenera na sticanju znanja i jačanju sposobnosti
  • imate motivaciju i dobru volju da preuzmete odgovornost i aktivno učestvujete u radu edukativnih seminara – radionica, predavanja, diskusija, vežbi, kao i svih drugih aktivnosti
  • da predstavite svoje ideje o tome kako biste podstakli pozitivne promene u svom okruženju

Pri odabiru učesnika/ca vodićemo računa o tome da bude zastupljen podjednak broj mladih iz Beograda i unutrašnjosti. Edukativni seminari biće organizovani u Srbiji. Svaki seminar će trajati tri dana i biće organizovan van Beograda. Učešće na edukativnim seminarima je besplatno. Obezbeđen je smeštaj, hrana i piće. Ako dolazite autobusom, automobilom ili vozom, mi pokrivamo vaše putne troškove. Učesnici/ce treba da donesu samo dobru energiju i nove ideje kako da unaprede dijalog u regionu Zapadnog Balkana i rade na boljem međusobnom razumevanju.

Svi odabrani učesnici/ce biće blagovremeno obavešteni o tačnom vremenu i mestu održavanja seminara, kao i o programu.

Posebno podstičemo članove/ce političkih partija, pripadnike/ce manjinskih zajednica i osobe sa invaliditetom da se prijave.

Popunite online formular i pošaljite svoju prijavu do 12. februara 2023 u 23:59 i budite deo nove generacije lidera/ki u regionu.

Kandidati/kinje koji uđu u uži izbor biće intervjuisani. Za kandidate/kinje koji žive van Beograda, intervjui će biti organizovani onlajn.

Za sva dodatna pitanja pišite na [email protected].

ONLINE FORMULAR ZA PRIJAVU

Close Menu