Skip to main content
search

Zajedno sa prijateljima i partnerima, u Nišu smo od 22. do 24. septembra 2016. godine održali šesti seminar posvećen zapošljavanju mladih putem saradnje i gradnje partnerstava.

Učesnici seminara, predstavnici lokalnih samouprava, civilnog društva i preduzetnici koji se bave zapošljavanjem mladih iz Niša, Vranja, Leskovca, Kosovske Mitrovice, Prizrena i Peći raspravljali su o mogućnostima i izazovima javno-privatno-društvenih partnerstava u zapošljavanju mladih.

Posetili smo Deli – prostor za kreativno delovanje i kompanije Tami Trade i Frame. Dok je Deli coworking prostor koji beleži sve veći broj zainteresovanih mladih preduzetnika aktivnih u kreativnim delatnostima, Tami Trade je etablirana firma sa više od 20 godina iskustva – porodični biznis koji se iz domena proizvodnje nameštaja „proširio“ na uslužne delatnosti. Frame je najzad nešto sasvim treće – kompanija uspešna u svetskim okvirima i jedan od najozbiljnijih izvoznih proizvoda Srbije u domenu IT-a.

Kompanija Frame zapošljava u tri grada – Nišu, Beogradu i San Francisku!

Organizovali smo i okrugli sto u Regionalnoj privrednoj komori posvećen posebno iskustvima i izazovima u zapošljavanju mladih u Nišu, na kome su govorili predstavnici Privredne komore, Kancelarije za mlade, Nacionalne službe za zapošljavanje, ali i organizacija civilnog društva koje su aktivne u ovoj oblasti – pre svih ENECA i IT Cluster-a iz Niša (Niški klaster naprednih tehnologija, NIKAT).

yespc-nish_1_priv-komora

Fotografije: Nebojša Miljanović/BFPE

Imajući u vidu da je ovo bio poslednji od predviđenih šest seminara, učesnici su u Nišu zajedno sa našom konsultantkinjom na projektu Aleksandrom Vladisavljević definisali preporuke koje će biti objavljene kao jedan od proizvoda ovog projekta.

Seminar je takođe iskorišćen da se napravi plan lokalnih aktivnosti u šest gradova i koje će biti organizovane tokom oktobra i novembra meseca, kao i dve konferencije za štampu – u Nišu i Kosovskoj Mitrovici.

Ovaj post je takodje dostupan na ENG.

Close Menu