Skip to main content
pretraga

BFPE, kao Organizacija za podršku lokalnoj kancelariji Saveta Evrope u Beogradu nastavio je svoje aktivnosti u okviru zajedničkog programa ROMACTED II: „Promovisanje dobrog upravljanja i osnaživanja Roma na lokalnom nivou“ i 15. i 16. juna 2021. godine posetio opštine Aleksinac, Lebane i grad Pirot.

Inicijalnom sastanku ispred Opštine Aleksinac prisustvovale su Aleksandra Petrović, poverenica za izbeglice, Rome i migracije i Marijana Radivojević, pomoćnica predsednika opštine. U Pirotu, sastanku su ispred grada prisustvovale koordinatorka za romska pitanja Radmila Nešić i pomoćnica gradonačelnika za vanprivredne delatnosti Milica Golubović. Opštinu Lebane predstavljali su Goran Lazarević, zamenik predsednika opštine, Nataša Stojanović, pomoćnica predsednika opštine, Nenad Jovanović, koordinator za realizaciju projektnih aktivnosti, Saša Pešić, koordinator za romska pitanja i Dragan Cvetković, direktor Centra za socijalni rad opštine Lebane.

Ispred Saveta Evrope prisustvovali su regionalna menadžerka za ROMACTED program Marina Vasić i ROMACTED projektni asistent Časlav Ninković.

BFPE kao Organizaciju za podršku druge faze ROMACTED programa u Srbiji predstavljali su programska koordinatorka i kontakt tačka Svetlana Stefanović, programski koordinator Stefan Vladisavljev i programski asistent Radomir Aleksić.

U sve tri lokalne samouprave predstavljeni su koncepti i ciljevi druge faze programa ROMACTED. Opština Aleksinac. Opština Lebane i grad Pirot su prvi put deo ROMACTED programa u drugoj fazi, i u skladu sa tim predstavljene su im aktivnosti koje sprovoditi u narednom periodu. Naglašeno je da druga faza predstavlja podršku i lokalnim vlastima i romskoj zajednici da prepoznaju zajedničke izazove ali i potencijalnu saradnju na obostranu korist.

Više o samom programu možete pročitati OVDE.

ROMACTED II je zajednički program Evropske unije i Saveta Evrope koji predstavlja nastavak I faze programa ROMACTED na Zapadnom Balkanu i u Turskoj (2017-2020). 

Close Menu