Skip to main content
search

Konferencija „Unapređenje zaštite životne sredine na lokalnom nivou kroz rad neformalnih zelenih odborničkih grupa“ organizovana je 28. februara 2023. godine u Beogradu.

Učesnici prvog panela bili su Miloš Đajić u ulozi moderatora ispred Centra za moderne veštine, Ljubinka Kaluđerović ispred Stalne konferencije gradova i opština kao i Lazar Jovičić ispred Koalicije 27. Oni su govorili o okviru lokalnih politika u oblasti zaštite životne sredine i upravljanja otpadom gde su predstavili svoje uvide i zaključke.

Moderatorka drugog panela bila je Lidija Radulović, programska koordinatorka u Fondaciji BFPE za odgovorno društvo, dok su učesnici bili Zoran Rus, predsednik skupštine grada Sombora, i Boban Đunić, predsednik skupštine grada Niša. Oni su sa učesnicima podelili svoja iskustva i mišljenja o radu neformalnih poslaničkih i odborničkih grupa u unapređenju zelenih politika.  

Nakon toga je usledila diskusija prisutnih o prioritetima i problemima u pogledu životne sredine i načinima na koje neformalne zelene odborničke grupe mogu da doprinesu rešavanju ovih problema.

Zelene odborničke grupe osnivaju se u okviru projekta Povećan angažman lokalnih odbornika u 5 gradova u Srbiji u bavljenju zelenim politikama, kroz prenošenje znanja iz Zelene poslaničke grupe Narodne skupštine Republike Srbije, podržanog od strane Kanadskog fonda za lokalne inicijative (CFLI).

Ovaj post je takodje dostupan na ENG.

Close Menu