Skip to main content
pretraga

Konferencija „Unapređenje zaštite životne sredine na lokalnom nivou kroz rad neformalnih zelenih odborničkih grupa“ organizovana je 28. februara 2023. godine u Beogradu.

Učesnici prvog panela bili su Miloš Đajić u ulozi moderatora ispred Centra za moderne veštine, Ljubinka Kaluđerović ispred Stalne konferencije gradova i opština kao i Lazar Jovičić ispred Koalicije 27. Oni su govorili o okviru lokalnih politika u oblasti zaštite životne sredine i upravljanja otpadom gde su predstavili svoje uvide i zaključke.

Moderatorka drugog panela bila je Lidija Radulović, programska koordinatorka u Fondaciji BFPE za odgovorno društvo, dok su učesnici bili Zoran Rus, predsednik skupštine grada Sombora, i Boban Đunić, predsednik skupštine grada Niša. Oni su sa učesnicima podelili svoja iskustva i mišljenja o radu neformalnih poslaničkih i odborničkih grupa u unapređenju zelenih politika.  

Nakon toga je usledila diskusija prisutnih o prioritetima i problemima u pogledu životne sredine i načinima na koje neformalne zelene odborničke grupe mogu da doprinesu rešavanju ovih problema.

Zelene odborničke grupe osnivaju se u okviru projekta Povećan angažman lokalnih odbornika u 5 gradova u Srbiji u bavljenju zelenim politikama, kroz prenošenje znanja iz Zelene poslaničke grupe Narodne skupštine Republike Srbije, podržanog od strane Kanadskog fonda za lokalne inicijative (CFLI).

Close Menu