Skip to main content
search

BFPE je započeo sa nacionalnim seminarima u okviru svog najstarijeg programa političke edukacije, Godišnjeg seminara. Dvadeset i pet polaznika i polaznica imalo je priliku da učestvuje u tri dana debata i radionica koje su organizovane u Zrenjaninu od 24. do 26. februara.

Krovna tema seminara bili su elementi socio-ekonomskog razvoja Srbije koji utiču na stanje demokratije, funkcionisanje demokratskih mehanizama, kao i podsticanje demokratske kulture. U toku tri dana, polaznice i polaznici su imali prilike da čuju predavanja na temu istraživanja javnog mnjenja i stavova građana Srbije prema najaktuelnijim pitanjima poput dijaloga Beograda i Prištine i budućnosti evropskih integracija Srbije, zatim o značaju doznaka i sistema plaćanja u Srbiji. Polaznici i polaznice su imali priliku da dobiju nove informacije i razmene mišljenja na temu osnaživanja Roma i borbe protiv anti-romskog sentimenta kao važnog elementa razvoja našeg društva i učestvuju na treningu posvećenom pojmu liderstva. Takođe, održana su predavanja na temu položaja žena na tržištu rada, a na samom kraju su novi polaznici i polaznice imali prilike da razgovaraju sa alumnistima i alumnistkinjama Godišnjeg seminara o značaju političke edukacije i podsticanju kulture dijaloga.

BFPE svoj najstariji i najznačajniji program političke edukacije organizuje kao deo mreže Škola političkih studija Saveta Evrope, uz podršku Saveta Evrope, Kancelarije OEBS-a u Srbiji i Hans Zajdel Fondacije.

Ovaj post je takodje dostupan na ENG.

Close Menu