Skip to main content
search

U utorak, 31. januara, održan je konstitutivni sastanak Zelene odborničke grupe (ZOG) u Skupštini grada Sombora.

Osnivačkom sastanku prisustvovalo je 10 od 13 odbornika koji će činiti ZOG u Somboru, kao i narodni poslanik Tomislav Janković i Predsednik gradske Skupštine Zoran Rus.

Programska koordinatork Fondacije BFPE predstavila je prisutnima dosadašnji rad Zelene poslaničke grupe NSRS i rezloge za pokretanje inicijative za osnivanje ZOG. Dok je Narodni poslanik Tomisljav Janković predstavio korake u osnivanju ZOG kroz primer Sremske Mitrovice, u kojoj je takvo telo već osnovano. On je takođe predstavio i dokumenta (pravilnike; izjave) koji su usvojeni u Sremskoj Mitrovici i mogu služiti kao osnov za izradu sličnih u Somboru. U nastavku je usledila diskusija odbornika o najznačajnijim prioritetima i problemima grada u pogledu životne sredine.

Zelene odborničke grupe osnivaju se u okviru projekta Povećan angažman lokalnih odbornika u 5 gradova u Srbiji u bavljenju zelenim politikama, kroz prenošenje znanja iz Zelene poslaničke grupe Narodne skupštine Republike Srbije, podržanog od strane Kanadskog fonda za lokalne inicijative (CFLI).

Ovaj post je takodje dostupan na %s.

Close Menu