Skip to main content
search

Nakon svakih izbora formira se novi saziv neformalne Zelene poslaničke grupe (ZPG) u Narodnoj skupštini Republike Srbije

Na ime svakog poslanika i poslanice početkom novembra poslato je pismo sa osnovnim informacijama o ZPG i pozivom da se priključe. Na ovaj poziv pozitivno je odgovorilo više od trideset narodnih poslanica i poslanika. Tako je u ponedeljak 7. decembra 2020. godine organizovan prvi sastanak novog saziva ZPG u Zelenom salonu Narodne skupštine.

Na sastanku su dvadesetjedan član i članica izabrali koordinacioni tim koji će upravljati aktivnostima ZPG. Koordinacioni tim čine poslanice Dubravka Filipovski i Jasmina Karanac i poslanik Bratimir Vasiljević. Ovo je bila prilika da se članovi i članice upoznaju međusobno kao i da se upoznaju sa istorijatom ZPG i rezultatima dosadašnjeg rada. Pokrenut je i razgovor o budućim aktivnostima koji se tiču usvajanja budžeta, organizacije seminara, regionalne saradnje, promocije ZPG i saradnje sa civilnim društvom. Sastanak je završen potpisivanjem Povelje Zelene poslaničke grupe.

Ovim sastankom Zelena poslanička grupa je ponovo formirana.

Realizaciju ove aktivnosti podržala je Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji (UNPD) u okviru projekta „Jačanje kapaciteta za unapređeno sprovođenje međunarodnih sporazuma iz oblasti zaštite životne sredine”, koji finansira Globalni fond za životnu sredinu (GEF).

Close Menu