Skip to main content
search

Na poziv Evropskog pokreta u Srbiji-veća u Novom Sadu, u okviru drugog regionalnog foruma mladih lidera, BFPE je bio domaćin panela „Naredna generacija: političari kakvi nam trebaju“.

Pet političara mlađe generacije, polaznika programa Regionalne akademije za demokratiju, razgovaralo je sa učesnicima drugog regionalnog foruma mladih lidera koji je održan u Novom Sadu od 20. do 22. novembra. Hilmija Arnautović (Sarajevo – SDA), Marko Filipović (Rijeka – SDP Hrvatske), Milan Tankosić (Gračac – SDSS), Zlatko Jankovski (Skoplje – VMRO DPMNE) i Anamarija Viček (Novi Sad, SVM) predstavili su svoje viđenje moderne politike i modernih političara, diskutovali o razočaranosti građana, populizmu i snazi, odnosno slabosti političkih elita da pokrenu i izvedu teške društvene promene.

next-gen-politicians-we-need_rylf_2

Živa diskusija, koja je potvrdila postojanje ozbiljnog jaza između očekivanja građana i rezultata različitih političkih opcija u regionu, uključila je preko deset pitanja publike. Razgovaralo se o nepotizmu, korupciji, (nezasluženim) privilegijama ali i idejama, načinima komuniciranja i pokretanja društvenog razvoja kroz primenu partijskih programa. Postavljeno je i pitanje šta ovaj region nudi EU; odnosno, šta ako se perspektiva pristupanja dodatno zakomplikuje. Svako od panelista je pokušao da objasni šta on(a) lično radi na promeni pristupa unutar stranke koju predstavlja.

BFPE se zahvaljuje Evropskom pokretu u Novom Sadu i Evropskom fondu za Balkan – koorganizatorima drugog Foruma.

Close Menu