Skip to main content
search

Ovogodišnji TRAIN (Think Tanks Providing Research and Advice through Interaction and Networking) je okupio 12 istraživača iz različitih think-tank organizacija i nezavisnih instituta za istraživanje javnih politika iz zemalja zapadnog Balkana (osim Hrvatske). U programu za 2014. učestvuje i naša Mina Lazarević, koordinatorka programa BFPE, koja će se u svom radu baviti politikama zapošljavanja u Srbiji i ulogom koju u tom procesu ima Nacionalna služba za zapošljavanje.

Cilj ovog programa je podsticanje političkog dijaloga u zemljama učesnicama kao i stvaranje mogućnosti za trening i umrežavanje.

Prvi događaj programa u 2014. održan je u Beogradu, gde su učesnici sudelovali u dvodnevnoj radionici o pisanju predloga praktične politike (policy papers) i zagovaranju, koju je vodila Natasha Wunsch, saradnica DGAP-a.

Istraživači su razgovarali o svojim istraživačkim idejama koje će za vrijeme ovog programa razviti i pokušati da primene. Sve ideje će se fokusirati na različite aspekte vladavine prava u regionu, u širem okviru procesa pristupanja Evropskoj uniji. Zadnji dan seminara, učesnici su imali priliku i predstaviti i prodiskutovati teme koje su odabrali za svoje istraživanje sa Pjerom Mirelom, bivšim direktorom za zemlje zapadnog Balkana Generalne uprave Evropske komisije za proširenje i sadašnjim počasnim generalnim direktorom Evropske komisije.

Program TRAIN će se nastaviti sredinom juna 2014. kada će se 12 odabranih istraživača javnih politika ponovo sastati na seminaru u Berlinu.

(U pripremi vesti korišćen sadržaj sa sajta Populari.org, u skladu sa CC-Creative Commons politikom)

Close Menu