Skip to main content
pretraga

Dvanaesti onlajn edukativnih seminara održan je 24. novembra 2020. godine. Ujedno, to je bio i poslednji u nizu edukativnih seminara u okviru regionalnog projekta „Dijalog za budućnost“. 

Dvanaesti edukativni seminar bio je posvećen radu sa jednom od najpriznatijih i najistaknutijih žena koje se bave mentorstvom i načinom na koji se može podeliti znanje. Polaznice su imale priliku da se bolje upoznaju sa samim procesom mentorstva i mentorskim alatima.

Predavanje i trening održale su Svetlana Stefanović, ekspertkinjom za uspostavljanje i razvoj mentorskih programa i koordinatorkom programa u Beogradskom fondu za političku izuzetnost, u kome je odgovorna za konceptualizaciju i sprovođenje aktivnosti u oblasti rodne ravnopravnosti. Zajedno sa njom, predavanje na temu mentorstva održala je i Zorana Milovanović, projektna menadžerka u Evropskom pokretu u Srbiji.

Foto: Aleksandar Anđić

Svetlana je kao jednu od najvažnijih stvari koje se tiču mentorstva navela da same godine u mentorstvu nisu važne, odnosno da mentorstvo ne zna za godine. Takođe, navela je da mentorstvo pokriva dve važne sfere, i profesionalnu i ličnu, što nikada ne ide jedno bez drugog. Međutim, obraćajući se učesnicama, istakla je ličnu sferu kao važniju, jer je učesnicama potrebnija podrška u onome šta misle, šta žele da rade i šta žele da budu.

Zorana je navela da mentorstvo ima mnogo prednosti i vrednosti u sebi, ali ako treba posebno istaći jednu vrednost koju nudi mentorski rad, onda je to solidarnost.

Drugi deo protekao je u neformalnom razgovoru sa Sonjom Dakić, preduzetnicom i biznis mentorkom. 

Foto: Aleksandar Anđić

Kao vlasnica biznisa i mentorka, Sonja je navela da ne može da donosi odluke umesto drugih, ali da želi drugima da pomogne kao što su njoj drugi pomagali pre deset godina. Takođe, navela je da je za nju najvažnija stvar kod mentorstva to što je to proces neprestanog i obostranog učenja koji se nikada ne završava.

Edukativni seminari završeni su dodelom diploma učesnicama i obraćanjem Sonje Liht, predsednice Beogradskog fonda za političku izuzetnost. 

Edukativne seminare realizuje Beogradski fond za političku izuzetnost u okviru Zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost: Unapređenje dijaloga i društvene kohezije u/i između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije“, koji sprovode UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira ga Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF).

Close Menu