Skip to main content
search

Onlajn edukativni seminar u okviru programa „Dijalog za budućnost“ nastavljen je 10. novembra 2020. godine. U okviru desetog po redu onlajn seminara, polaznice su imale priliku da nauče više o tome kako mediji i digitalne platforme mogu da se iskoriste kao oružje ženske borbe, da razgovaraju sa profesionalnom trenericom, ali i urednicom portala „Brana’s Divine World“.

Prvi deo seminara bio je posvećen predavanju Ive Parađanin, novinarkom, aktivistkinjom i urednicom podkasta „Tampon zona“. 

Foto: Aleksandar Anđić

Iva je sa učesnicama podelila svoje iskustvo sa početka karijere, u kojoj je kao novinarka u sportskoj redakciji B92 nailazila na otvorenu rodnu diskriminaciju, kao jedna od retkih žena u sportskim redakcijama. Poučena takvim iskustvom na samom početku karijere, Iva je rešila da se više bavi aktivizmom i borbom za veća prava žena.

Učesnice su saznale nešto novo o ulozi medija, diskriminaciji žena u novinarstvu, medijskoj slici žena i rodno-senzitivnom izveštavanju kao odgovornosti svih medija.

U drugom delu seminara predavanje je održala Mirjana Gomilanović, profesionalni sertifikovani kouč u oblasti razvoja lidera/liderki i organizacionog rasta. Svoje predavanje Mirjana je održala fokusirajući se na frazu „tek kada smo dobre sebi, dobre smo i drugima“.

Foto: Aleksandar Anđić

Mirjana se u svom radu fokusira na maksimiziranje snaga i znanja pojedinaca/pojedinki, kako bi od toga koristi imali osoba, organizacija i kompletno okruženje. U skladu sa tim, polaznicama je savetovala da čuvaju sebe, i „budu nežne prema sebi“, jer će samo tako biti dobre i sebi, ali i drugima.

Poslednji deo desetog onlajn edukativnog seminara bio je posvećen razgovoru sa Branislavom Antović Aleksić, novinarkom, urednicom portala i agencije „Brana’s Divine World“. Branislava je u jednom neformalnom razgovoru sa učesnicama pričala o svojoj karijeri, timu, izazovima koje prati vođenje jednog portala ali i svim lepim i korisnim stvarima koje proističu iz vođenja jednog tima, ali i mentorstva.

Foto: Aleksandar Anđić

Edukativne seminare realizuje Beogradski fond za političku izuzetnost u okviru Zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost: Unapređenje dijaloga i društvene kohezije u/i između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije“, koji sprovode UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira ga Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF).

Close Menu