Skip to main content
search

U okviru regionalnog programa „Dijalog za budućnost“, u četvrtak 24. decembra 2020. godine održan je dijalog sa ministarkom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Gordanom Čomić. Usled nepovoljne epidemiološke situacije, dijalog je održan putem „Zoom“ platforme.

Dijalogu je prisustvovala i predstavnica Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u Srbiji (UNDP Serbia), Frensin Pikap, koja je održala uvodnu reč.

Učesnice edukativnih seminara u okviru „Dijaloga za budućnost“ u 2019. i 2020. godini ministarki Čomić predstavile su planove, konkretne probleme sa kojima se susreću žene u Srbiji, ali i potencijalnim rešenjima za navedene probleme, do kojih su došle kroz konsultativne sastanke sa ekspertima i ekspertkinjama.

Učesnice su predstavile predloge rešenja koje se tiču zapošljavanja mladih žena, diskriminacije žena i društvene kohezije, preduzetništva kao osnove za razvoj, ženskog liderstva u kontekstu društvene kohezije i mentorstva kao načina ulaganja u budućnost.

Zajednički regionalni program „Dijalog za budućnost: Unapređenje dijaloga i društvene kohezije u/i između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije“, sprovode UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira ga Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF).

Close Menu