Skip to main content
search

Sonja Liht, predsednica i osnivačica Fondacije BFPE, aktivistkinja za ljudska prava i sociološkinja, prepoznata je kao jedna od 75 značajnih žena u 75-godišnjoj istoriji Saveta Evrope. Ovo priznanje odaje počast njenom značajnom doprinosu promociji demokratije, ljudskih prava i civilnog društva u Evropi, naročito na Balkanu.

Tokom svoje karijere je blisko sarađivala sa različitim međunarodnim organizacijama, uključujući Ujedinjene nacije, gde je doprinela naporima usmerenim ka unapređenju ljudskih prava i demokratskog upravljanja. Njen rad je bio od presudnog značaja za unapređenje principa Saveta Evrope, posebno u regionima koji prolaze kroz demokratske tranzicije.

Priznanje Sonje Licht od strane Saveta Evrope naglašava njen uticaj kao pionirke za prava žena i njenu nepokolebljivu posvećenost stvaranju pravednijeg i demokratskog društva. Njeno uključivanje među 75 žena u 75 godina ističe važnu ulogu koju su žene imale u oblikovanju istorije i budućnosti Evrope kroz svoje liderstvo i posvećenost ljudskim pravima.

Projekat „75 žena u 75 godina istorije Saveta Evrope“ je organizovan u saradnji sa Savetom Evrope i Stalnim predstavništvima Kraljevine Holandije i Ujedinjenog Kraljevstva.

Više o tome ovde.

Ovaj post je takodje dostupan na ENG.

Close Menu