Skip to main content
search

Drugi događaj Godišnjeg seminara u organizaciji Fondacije BFPE uspešno je zaključen u Nišu.

Događaj je okupio 20 polaznica i polaznika iz raznih krajeva Srbije, različitih profesionalnih i akademskih pozadina, kao što su javna uprava, privatni sektor, civilni sektor, lokalna samouprava, novinarstvo, IT sektor, kultura i prosveta.

Polaznice i polaznici su imali priliku da slušaju i aktivno učestvuju na 5 panela koje su držali relevantni stručnjaci i stručnjakinje. Ana Stojiljković, istraživačica na Univerzitetu u Loughboroughu govorila je na temu Između lokalnih i globalnih narativa: kineska Covid-19 diplomatija na srpski način. Dubravka Grčić Nedeljković, savetnica u Ministarstvu za evropske integracije, i Katerina Jakimovska, viša projektna saradnica u Wilfried Martens centru za evropske studije, održale su panel diskusiju sa fokusom na budućnost evropskih integracija država Zapadnog Balkana, posebno se osvrćući na Plan rasta i proces faznog pristupanja.

Na drugom događaju takođe je bilo reči i o bezbednosnim temama, gde je Marko Savković, viši savetnik ISAC fonda govorio na temu Bezbednosno pozicioniranje Srbije u doba globalnih trvenja. O normalizaciji odnosa Beograda i Prištine govorilo se na panelima Milice Andrić Rakić iz Nove društvene inicijative i Ramadana Ilazija, šefa istraživanja Kosovskog centra za bezbednosne studije. Konačno, Danijel Nikolić, zamenik generalnog sekretara Vlade Republike Srbije, govorio je o aktuelnoj temi odnosa Srbije i Kine, postavljajući pitanje šta je to što definiše odnose Srbije i Kine?

Pored panela, održane su i dve interaktivne radionice na teme liderstva i debate i argumentacije, koje su držali Svetlana Stefanović i Stefan Vladisavljev iz Fondacije BFPe.

Drugi događaj Godišnjeg seminara podržali su Wilfried Martens centar za evropske studije i Fondacija Hanns Seidel.

Ovaj post je takodje dostupan na ENG.

Close Menu