Skip to main content
search

Treći modul drugog ciklusa seminara u okviru projekta „Mladi za inkluziju, jednakost i poverenje“ (Youth 4 Inclusion, Equality & Trust), održan je u periodu od 23. do 25. februara 2024. godine  u Šapcu. Ova inicijativa okupila je mlade liderke i lidere iz cele Srbije u cilju dubljeg razumevanja društvene kohezije. 

Tokom trodnevnog događaja, učesnici i učesnice su aktivno učestvovali u interaktivnim radionicama, debatama i predavanjima, fokusiranim na unapređenje timskog rada i razvoju kulture u zajednici i društvu, kao i daljoj razradi inicijativa. 

Radionice na temu “Kultura kao predlog društvene kohezije i inkluzije” polaznicima je držao Vladimir Pajić iz Pokreta slobodnih građana. 

O značaju I unapređenju timskog rada razgovarali su sa Goranom Gonđom iz organizacije “Novi lobi”.

Polaznici i polaznice su takođe imali prilike da razgovaraju i čuju  iskustva alumnista BFPE-a, Katarine Ejdus, vlasnice socijalnog preduzeća “Women on the way”, i Đorđa Cvijovića iz organizacije RYCO.

Druga grupa polaznika i polaznica uspešno je završila program, a ceremonija dodele sertifikata bila je prilika da se svakom oda priznanje za posvećenost, entuzijazam i izuzetan doprinos projektu.

Projekat “Mladi za inkluziju, jednakost i poverenje“ sprovodi se uz podršku Fonda za izgradnju mira generalnog sekretara UN-a. Kroz saradnju sa UNDP, UNFPA, UNESCO i UN Women, ovakvi događaji postaju ključni mehanizam podsticanja mladih da preuzmu aktivnu ulogu u oblikovanju budućnosti regiona, gradeći održive zajednice zasnovane na inkluziji, jednakosti i poverenju.

Close Menu