Skip to main content
search

bus

Beogradski fond za političku izuzetnost (BFPE), Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Stalna konferencija romskih udruženja građana – Liga Roma (SKRUG) u sredu, 13. jula u konferencijskoj sali UN-a u Beogradu organizuju promociju projekta ”Pružanje podrške u reintegraciji Roma povratnika”.

Na promociji će biti prezentovane aktivnosti planirane u okviru zajedničkog pilot projekta koji sprovode UNDP, BFPE i Liga Roma u tri jedinice lokalne samouprave u Srbiji – Subotici, Odžacima i Nišu. Ovom prilikom će biti reči i o poziciji i izazovima sa kojima se Romi povratnici danas suočavaju.

Četiri od pet registrovanih povratnika na osnovu sporazuma o readmisiji su romskog porekla. Kapaciteti lokalne samouprave za rešavanje pitanja inkluzije na ovako visokom nivou su ograničeni. Pilot projekat “Pružanje podrške u reintegraciji Roma povratnika” radiće na povećanju mogućnosti za reintegraciju, kao što je zaposlenje Roma povratnika, pri čemu će pružiti podršku i u obrazovanju i udomljavanju ovog dela populacije. Ova inicijativa težiće i da pomogne u ojačavanju mehanizama za koordinaciju na lokalnom nivou, kao i da obezbedi savetovanje povratnika.

Ovaj post je takodje dostupan na %s.

Close Menu