Skip to main content
search

Koordinacioni sastanka tima za implementaciju druge faze programa ROMACTED u Srbiji održan je 7. oktobra 2022. godine u kancelariji Saveta Evrope u Beogradu. Sastanku su prisustvovali, pored predstavnika kancelarija Saveta Evrope u Beogradu i Fondacije BFPE za odgovorno društvo kao organizacije za podršku i lokalni fascilitatori i fascilitatorke iz partnerskih gradova i opština širom Srbije.

Sastanak je bio posvećen predstavljanju dosadašnjih rezultata i aktivnosti koje su realizovane u Aleksincu, Apatinu, Baču, Kostolcu, Kragujevcu, Kruševcu, Lebanu, Nišu, Pirotu, Prokuplju, Subotici, Vrnjačkoj Banji, Zaječaru i Zvezdari kao i planiranju narednih aktivnosti ali i sinergiji sa drugim programima i projektima Saveta Evrope.

Lokalnim fascilitatorima i fascilitatorkama su se obratili šef kancelarije Saveta Evrope u Beogradu, Tobias Flessenkemper, zatim Ninoslav Jovanović, državni sekretar u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Marina Vasić programska menadžerka ROMACTED II programa, Mirjana Majstorović projektna službenica programa Horizontal Facility, kao i Žarko Savić koji je predstavio rad Inicijative za razvoj romskog preduzetništva(REDI).

Lokalni fascilitatori su predstavili brojne aktivnosti koje su realizovali u prethodnom periodu u različitim oblastima kao što su infrasturktura, obrazovanje i zapošljavanje, ali i izgradnja kapaciteta. Oni su ukazali i na svoja iskustva tokom rada na terenu i izazove sa kojima se suočavaju. Važan deo sastanka bio je posvećen i diskusiji o inovativnim idejama za buduće aktivnosti kako bi se unapredio položaj Roma i Romkinjama u odabranim opštinama u sinergiji sa mogućnošću dobijanja grantova koji su predstavljeni fascilitatorima.

Ovaj post je takodje dostupan na ENG.

Close Menu