Skip to main content
search

U sredu, 2. aprila održan je treći po redu sastanak neformalne Zelene grupe poslanika u Skupštini Autonomne Pokrajine Vojvodine, čiji rad pomažu Centar modernih veština i Beogradski fond za političku izuzetnost.

U skladu sa poslovnikom grupe, dosadašnji koordinator i zamenik koordinatora predali su dužnost. Novoizabrana koordinatorka grupe Maja Sedlarević najavila je intenziviranje rada grupe i aktivniju saradnju sa građanima i građankama u poslovima zaštite životne sredine. Ona je takođe naglasila da će Zelena grupa poslanika posvećeno raditi na unapređenju stanja u oblasti zaštite životne sredine i razvijanju saradnje sa srodnim organizacijama u zemlji i inostranstvu.

Sastanku je prisustvovao i prof. dr Miodrag Dimitrijević sa Katedre za genetiku i oplemenjivanje biljaka Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, koji je sa poslanicima razgovarao o posledicama upotrebe genetski modifikovanih organizama (GMO). U svom izlaganju prof. Dimitrijević govorio je o tome šta GM organizmi jesu, kojim se postupcima dobijaju i kakve posledice proizvodnja i promet genetski modifikovane hrane može imati po privredu.

Close Menu