Skip to main content
search

U četvrtak i petak, 16. i 17. novembra organizujemo konsultativni seminar za saradnike i lokalne partnere iz 15 opština i gradova u Srbiji, u okviru projekta “Lokalne samouprave, organizacije civilnog društva i mediji za odgovornije javne finansije”.

Radi se o projektu koji od septembra 2016. godine sprovodimo u partnerstvu sa Asocijacijom nezavisnih elektronskih medija, a uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji (UNDP) i Švajcarske kancelarije za saradnju (SDC).

Na seminaru će učestvovati predstavnici Narodnog parlamenta iz Leskovca, Edukativnog centra iz Kruševca, Društva za razvoj kreativnosti iz Aleksinca, PROTECTA-e iz Niša, MODUS-a iz Vranja, Timočkog omladinskog centra iz Zaječara, Udruženja “Stablo” iz Kragujevca, FORCA-e iz Požege, Užičkog centra za ljudska prava i demokratiju, Podrinjskog antikorupcijskog tima, Urban In-a i DamaD-a iz Novog Pazara, Odbora za ljudska prava iz Valjeva, Evropskog pokreta u Srbiji – Odbor Novi Sad, Centra za lokalnu demokratiju iz Subotice i Društva protiv korupcije iz Zrenjanina.

Osnovni cilj okupljanja je sumiranje rezultata i učinaka aktivizma i zagovaranja za uključivanje građana i javnosti u procese lokalnog budžetiranja.

Okupljanje će svim saradnicima i BFPE poslužiti za razmenu iskustava, ali i za planiranje budućih aktivnosti i rad na nacrtu brošure sa primerima dobre prakse.

BFPE i saradnici razvijaju brošuru kako bi dokumentovali svoja iskustva sa projekta, uporedili efikasnost različitih strategija za uvećanje participacije na lokalnom nivou i preneli primere dobre prakse drugim lokalnim samoupravama, ali i svim drugima koji su zainteresovani u Republici Srbiji.

Close Menu