Skip to main content
search

U okviru projekta „Kroz inovacije do poverenja i promene svesti“, Beogradski fond za političku izuzetnost je zajedno sa Institutom za regionalni ekonomski razvoj organizovao od 1. do 3. oktobra 2019. godine simpozijum posvećen promociji aktivnog turizma u Srbiji i na Kosovu. Ovaj događaj je okupio preko pedeset predstavnika turističke privrede, planinarskih i sportskih klubova, kao i predstavnike opština i nevladinih organizacija. Događaj je imao za cilj da uspostavi saradnju između predstavnika turističke privrede kako bi se doprinelo razvoju i promociji aktivnog turizma u regionu.

U okviru tri panela govorilo se o primerima dobre prakse u razvoju aktivnog turizma u Jugoistočnoj Evropi, osnaživanju mladih u regionu, kao i o mogućim modelima saradnje.

Učesnike iz Peći, Prizrena, Zubinog Potoka, Zaječara, Zrenjanina, Novog Sada i Beograda je pozdravio gradonačelnik Tutina Kenan Hot, a posebnu pažnju je izazvala Ginisova rekorderka, sedamnaestogodišnja Mrika Nikći iz Peći, koja je osvojila sedam najviših planinskih vrhova u svetu.

Poslednji dan skupa je bio posvećen izletu sa članovima Planinarsko skijaškog društva „Beleg“ iz Tutina, koji su učesnike upoznali sa lepotama Pešterske visoravni i njene jedinstvene prirode.

Close Menu