Skip to main content
search

Fondacija BFPE organizuje konferenciju pod nazivom „Strane direktne investicije – Šansa ili izazov za lokalnu biznis zajednicu“, uz podršku CIPE (Center for International Private Enterprise (CIPE). Ovaj važni događaj će se održati 12. decembra u Aeroklubu, na adresi Uzun Mirkova 4/II, Beograd.

Naš projekat ima za cilj dubinsko ispitivanje uticaja stranih direktnih investicija i stranih kompanija na biznis zajednicu u Srbiji, sa posebnim fokusom na lokalni nivo. Kroz mapiranje potreba i izazova, težimo definisanju uticaja koji strane direktne investicije imaju na privredu Srbije, kako u širem smislu, tako i na specifične privredne subjekte poput malih i srednjih preduzeća, kao i velikih privrednih sistema.

Ova konferencija predstavlja završni događaj našeg projekta i pruža izuzetnu priliku za dijalog sa predstavnicima poslovne zajednice, lokalne samouprave, privrednih komora i drugih relevantnih aktera. Cilj nam je sagledavanje uticaja stranih direktnih investicija na lokalnu poslovnu zajednicu, identifikacija potreba domaćih privrednih subjekata, te razmatranje načina prevazilaženja izazova proizašlih iz delovanja stranih kompanija na lokalnom nivou.

Pored lokalnih debata u Čačku, Zrenjaninu, Pirotu i Šapcu, Fondacija BFPE za odgovorno društvo, uz podršku CIPE-a, će na osnovu zaključaka i preporuka sa lokalnih debata kreirati sveobuhvatan dokument sa setom preporuka. Ovaj dokument će biti iskomuniciran na nacionalnom i međunarodnom nivou.

Ako ste zainteresovani da nam se pridružite i doprinesete ovoj važnoj diskusiji, molimo vas da potvrdite svoje prisustvo putem ovog LINKA.

Agendu možete pronaći OVDE.

Radujemo se vašem dolasku i zajedničkom razmatranju ključnih pitanja koja se tiču stranih direktnih investicija u Srbiji.

Close Menu