Skip to main content
search

Drugi modul novog ciklusa seminara u okviru projekta Mladi za inkluziju, jednakost i poverenje (Youth 4 Inclusion, Equality & Trust), održan je od 08. do 10. decembra 2023. godine u Vrnjačkoj Banji. Tokom interaktivnih radionica i predavanja, učesnici i učesnice su istraživali strategije i metode za suprotstavljanje govoru mržnje.


O ulozi Poverenika u borbi protiv govora mržnje razgovarali su sa Reljom Pantićem, iz kancelarije Poverenika za zaštitu ravnopravnosti.

Maja Sedlarević i Smiljana Milinkov držele su interaktivne radionice gde su mladi učesnici i učesnice imali_e priliku da promisle o identitetima, primerima govora mržnje u medijima i rodno senzitivnom jeziku i njegovom značaju.

Na kraju drugog dana, održano je “veče sa alumnistima” čime je polaznicima i polaznicama data prilika da vode otvoren razgovor sa alumnistima Fondacije BFPE za odgovorno društvo, Harisom Imamovićem i Jovanom Raćić.

Na kraju ovog ciklusa, radili su na razvoju i definisanju svojih inicijativa i ideja sa izvršnom direktorkom Fondacije BFPE, Svetlanom Stefanović.

Cilj ovih edukativnih seminara jeste da osnaže mlade ljude da se aktivno angažuju u dijalogu o zajedničkoj budućnosti u regionu, podrže inkluziju i rodnu ravnopravnost, te izgrade međusobno poverenje u okruženju slobodnom od diskriminacije i mržnje.


Projekat Mladi za inkluziju, jednakost i poverenje (Youth 4 Inclusion, Equality and Trust) sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) Srbija u saradnji sa UNFPA, UNESCO i UN Women, uz finansijsku podršku Fonda za izgradnju mira generalnog sekretara UN-a.

Close Menu