Skip to main content
search

U okviru druge faze ROMACTED programa „Promovisanje dobrog upravljanja i osnaživanja Roma na lokalnom nivou“ u proteklom periodu u 14 gradova i opština radilo se na mobilizaciji i mapiranju potreba u romskoj zajednici u: Aleksincu, Apatinu, Baču, Zvezdari, Kruševcu, Lebanu, Pirotu, Zaječaru, Kragujevcu, Nišu, Kostolcu, Prokuplju, Subotici i Vrnjačkoj Banji.

Naši facilitatori i naše facilitatorke su u okviru procesa mobilizacije razgovarali sa više od 500 Roma i Romkinja, a kako bi identifikovali one pojedince i pojedinke unutar romske zajednice koji su zainteresovani za aktivno učestvovanje u lokalnim inicijativama.

Tokom ovog procesa  razgovarali su o trenutnom stanju i potrebama unutar romske zajednice, ali i prikupljali informacije o aktuelnim dešavanjima, urgentnim problemima i temama na koje je potrebno fokusirati se u narednom periodu.

ROMAKTED II program počeo je da se sprovodi u januaru 2021. godine i trajaće do decembra 2024. godine, a finansiraju ga Evropska unija i Savet Evrope, a sprovodi Savet Evrope.

Više o samom programu možete pročitati OVDE.

ROMACTED II je zajednički program Evropske unije i Saveta Evrope koji predstavlja nastavak I faze programa ROMACTED na Zapadnom Balkanu i u Turskoj (2017-2020). 

Ovaj post je takodje dostupan na ENG.

Close Menu