Skip to main content
search

BFPE je započeo sa nacionalnim seminarima u okviru svog najstarijeg programa političke edukacije, Godišnjeg seminara. Dvadeset i šest polaznika i polaznica imalo je priliku da učestvuje u tri dana debata i radionica koje su organizovane u Šapcu od 15. do 17. februara.

Krovna tema seminara bili su elementi društveno-ekonomskog razvoja Srbije. U toku tri dana, polaznice i polaznici su imali prilike da čuju predavanja na temu socijalna politika i budućnost rada, zatim o ekonomskom osnaživanju kao preduslov borbe protiv nasilja prema ženama. Polaznici i polaznice su imali priliku da dobiju nove informacije i razmene mišljenja na temu javnog mnjenja i društveno-ekonomskog razvoja i učestvuju na treningu posvećenom pojmu liderstva. Takođe, održana su predavanja na temu politike ruralnog razvoja i njihova primena, a na samom kraju su imali priliku da čuju o značaju adaptacija na klimatske promene u izgradnji otpornog društva.

BFPE svoj najstariji i najznačajniji program političke edukacije organizuje kao deo mreže Škola političkih studija Saveta Evrope, uz podršku Saveta Evrope.

Ovaj post je takodje dostupan na %s.

Close Menu