Skip to main content
search

Treći u nizu edukativnih seminara u okviru regionalne inicijative Ujedinjenih nacija “Mladi za inkluziju, jednakost i poverenje” održan je od 30. juna do 2. jula na Srebrnom jezeru. Seminare organizuje Fondacija BFPE za odgovorno društvo, kao projektni partner, a polaznici su članovi i članice političkih partija, predstavnici i predstavnice državnih institucija, kao i lideri i liderke u zajednicama.

Tema seminara je bila „Društvena kohezija – mit ili moguća realnost?”. Učesnici seminara su prvog dana razgovarali sa Sonjom Liht, predsednicom Fondacije BFPE za odgovorno društvo, o tome da li i kako se mogu izgraditi inkluzivna društva. Programski koordinator u Fondaciji Stefan Vladisavljev govorio je o osnovnim pravilima debate i o tome kako se grade argumenti u debati.

Izvršna direktorka u Fondaciji Svetlana Stefanović, tokom drugog dana je organizovala i vodila interaktivnu vežbu sa polaznicima i polaznicama o tome kako se stvara društvena kohezija, kako se gradi poverenje i timski duh, kao i o tome zašto je važno aktivno slušanje. Usledio je razgovor sa Oliverom Vidojevićem, psihijatrom za decu u Institutu za mentalno zdravlje, a nakon toga razmena iskustava sa BFPE alumnistima Jovanom Janković, omladinskom radnicom – Klub za osnaživanje mladih 018 i Bogdanom Banjac, samostalnim savetnikom u stručnoj službi Poverenice za zaštitu ravnopravnosti.

Trećeg dana polaznici i polaznice su imali mogućnost da čuju više o građenju argumenata u debati i da nova znanja primene u simulaciji debate. Zatim su se upoznali sa načinom na koji se postavljaju ciljevi kroz SMART metodu i predstavili su ideje koje žele da dalje razrađuju u okviru različitih inicijativa i kampanji. Na kraju seminara, izvršna direktorka u Fondaciji Svetlana Stefanović i Tomas Džekson, regionalni projektni koordinator UNDP Srbija, uručili su sertifikate polaznicima i polaznicama.

Regionalni projekat “Youth 4 Inclusion, Equality & Trust (Mladi za inkluziju, jednakost i poverenje) sprovodi UNDP Srbija u saradnji sa UNFPA, UNESCO i UN Women, uz finansijsku podršku Fonda za izgradnju mira generalnog sekretara UN-a.

Close Menu