Skip to main content
search

Fotografija: The Economist

Organizacije članice asocijacije škola političkih studija Saveta Evrope (ASPS) na sastanku u Strazburu 26. juna ponovo su izrazili svoju nepokolebljivu podršku direktoru turske škole za političke studije, Hakanu Altinaju.

Osuđen na 18 godina zatvora od strane turskog suda u aprilu 2022. po lažnim optužbama za flagrantno kršenje vladavine prava i osnovnih evropskih vrednosti, Hakan Altinaj je u zatvoru više od godinu dana.

ASPS se nada da će njegova nerešena žalba brzo dovesti do njegovog oslobađanja i oslobađanja po svim optužbama. ASPS će pažljivo pratiti napredak slučaja i nastaviće da stoji uz Hakana.

Asocijaciju škola političkih studija (ASPS) osnovali su u julu 2008. direktori i direktorke škola političkih studija Saveta Evrope kako bi imali poboljšanu ulogu u upravljanju njihovim programom, kako bi ojačali veze između škola i unapredili dalje aktivnosti.

Prva škola je osnovana u Moskvi 1992. Od tada su osnovane druge škole u ​​Albaniji, Jermeniji, Azerbejdžanu, Belorusiji, Bugarskoj, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Gruziji, Grčkoj, Kosovu, Moldaviji, Severnoj Makedoniji, Crnoj Gori, Maroku, Poljskoj, Rumuniji, Srbiji, Tunisu, Turskoj i Ukrajini.

Ovaj post je takodje dostupan na ENG.

Close Menu