Skip to main content
search

U okviru programa podrške „Aktivni građani – bolje društvo“ koji podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovodi Beogradska otvorena škola (BOŠ) u saradnji sa Fondacija BFPE za odgovorno društvo i Balkanskom istraživačkom mrežom (BIRN)  korisnici programa imali priliku da učestvuju na niz treninga.

U toku septembra predstavnici organizacija imali su niz treninga na različite teme kao što su: uvod u javno zagovaranje i kreiranje zagovaračke kampanje, kreiranje strategije o razvoju organizacije ali i o pisanju i upravljanju projektima. Treninge su vodili: Igor Jojkić, Aleksandra Galonja i Zorana Smiljanić Milivojević. Organizovanjem ovakvih vidova aktivnosti omogućava se dalji rad na osnaživanju kapaciteta lokalnih organizacija ali se i doprinosi njihovom boljem umrežavanju.

U okviru nove komponente na projektu koja se odnosi na saradnju sa biznisom 18. i 19. oktobara je održan i dvodnevni trening na temu – kako do uspešne saradnje sa poslovnim sektorom? Trening je vodila Milica Mišković. Predstavnici organizacija su imali priliku da razmene svoja dosadašnja iskustva i informacije o saradnji sa poslovnim sektorom, ali i da se upoznaju sa preprekama za razvoj partnerstva, vrednostima i principima kao i koristima i rizicima po partnere. Učesnici su imali priliku i da se bave mapiranjem potencijalnih partnera iz poslovnog sektora.

Tokom drugog dana treninga, predstavnici organizacije su imali priliku da nauče nešto više o različitim formama partnerstva, kao i da se upoznaju sa načinom na koji se grade odnose i održavaju partnerstva. Na kraju treninga, učesnici su kroz vežbu „Spremni za partnerstvo“ primenili sve prethodno naučeno.  Pomoću ovih treninga korisnici programa dobili su nove inpute koji će im pomoći u uspešnom implementiranju zagovaračkih inicijativa i daljem planiranju i radu organizacije.

Ovaj post je takodje dostupan na ENG.

Close Menu