Skip to main content
search

Devojka si, živiš u Beogradu i imaš od 16 do 20 godina. Želiš da znaš više o tome kako upravljati finansijama? Inspring girls Srbija i  ti nudi „masterclass“ o upravljanju finansijama.

Ovaj program sadrži pet predavanja i besplatan je za sve primljene polaznice. Održavaće se u Beogradu jednaput nedeljno od 31. maja do 27. juna u popodnevnim časovima. Za dobijanje sertifikata o učešću potrebno je prisustvo svim predavanjima.

“FinansijskiClub” ima za cilj da informiše i obrazuje tinejdžerke i devojke u oblasti finansija. Na masterclass-u ćete čuti o tome kako da upravljate svojim finansijama u najranijim godinama, kao i da se upoznate sa najnovijim globalnim trendovima u ovoj oblasti.

Teme koje će se obrađivati su

  1. Lične finansije – sreda 31. maj (Kako da planirate svoj budžet tako da budete u mogućnosti da ostvarite vaše ciljeve? Da li se plašite duga i kako razmišljati o dugu? Da li je ispravan stav da štedite danas, a uživate sutra?
  2. Tržište i regulativa – utorak 6. jun (Proći ćemo kroz kratak pregled finansijskog tržišta, njegove osnovne funkcije i kojim alatima se služi. Predstavićemo koje su to institucije zadužene da omoguće pravilno funkcionisanje tržišta. O svemu ovome ćemo pričati kroz mnogo praktičnih primera.)
  3. Alternativne investicije i kriptovalute– utorak 13. jun (Pričaćemo o tome šta su alternativne investicije i kako ih možemo razlikovati u odnosnu na tradicionalne finansijske instrumente. U drugom delu predavanja ćemo objasniti pojam tržišne likvidnosti i kako se određuje njena vrednost. Na kraju ćemo se baviti različitim pod-klasama alternativnih investicija.)
  4. Upravljanje imovinom – sreda 21. jun (Upoznaćemo učesnice sa konceptom upravljanja imovinom, i osnovnim konceptima aktivnog i pasivnog upravljanja. Objasnićemo kako moderne korporacije koje se bave upravljanjem tuđom imovinom funkcionišu. Za kraj, predstavićemo različite poslove koji postoje u ovoj industriji industriji.)
  5. Održivo ulaganje – utorak 27. jun (značaj održivog ulaganja u celokupnoj privredi. Pričaćemo o pokretačkim faktorima, i kako i koliko svaki od njih može da doprinese u sprovođenju održivog investiranja. Odgovorićemo na pitanja šta je to ESG (Environment, Social, Governance) kao koncept, i koji su osnovni faktori. Za sam kraj objasnićemo koji su osnovni ciljevi održivog razvoja (SDGs).

Prijavu za učešće na masterclass-u Inspiring girls „Finansijskog kluba“ možete popuniti OVDERok za prijave je petak. 27. maj do 17h. Za sve maloletne devojke biće potrebna potpisana saglasnost roditelja za koju formular možete naći OVDE. Sve prijavljene učesnice će imati i kratki online intervju sa organizatorima.

Inspiring Girls tim na globalnom nivou je uspostavio saradnju sa multinacionalnom kompanijom za upravljanje investicijama. Ovaj projekat sprovodi se u Španiji, Francuskoj, Velikoj Britaniji i Srbiji.

Iskoristi ovaj jedinstveni obrazovni program i budi deo Inspiring girls “Finansijskog kluba” u Srbiji. Više informacija o Inspiring girls kampanji možeš naći na sajtu www.inspiringgirls.rs

Vest je prvobitno objavljena na sajtu www.inspiringgirls.rs

Close Menu