Skip to main content
search

Od 19. do 21. maja u Šapcu je održan drugi u nizu edukativnih seminara u okviru regionalne inicijative Ujedinjenih nacija „Youth 4 Inclusion, Equality and Trust“. Fondacija BFPE za odgovorno društvo, kao projektni partner, organizuje seminare za članove i članice političkih partija, predstavnike i predstavnice državnih institucija, kao i lidere i liderke u zajednicama.

Tema seminara je bila „Važno je da se slušamo. Zašto su bitni dijalog i komunikacija“. Tokom prvog dana, polaznici i polaznice su imali priliku da razgovoraju o značaju društvenog dijaloga u Srbiji sa Ivanom Bošnjakom, državnim sekretarom u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog. Nakon toga je Saša Mirković, profesor sa Fakulteta za medije i komunikacije, takođe govorio o  konceptu dijaloga i značaju komunikacija.

Drugi dan su polaznici i polaznice proveli sa trenerima Milošem Đajićem i Igorom Jojkićem.  Kroz interaktivne vežbe, oni su polaznike i polaznice bolje upoznali sa elementima i primerima dijaloga, objasnili su im razlike između dijaloga i komunikacije, kao i između debate i dijaloga. Nakon toga, Maša Đurić, konsultantkinja u oblasti komunikacija, govorila je o načinima komunikacije sa medijima i njenom značaju.

Drugi dan se završio razgovorom sa Milanom Antonijevićem, alumnistom Fondacije BFPE za odgovorno društvo i savetnikom za programski razvoj u NALED-u, kao i Aleksandrom Mirković, koordinatorkom Ujedinjenih granskih sindikata „Nezavisnost“. Treći dan, program su vodili treneri koji su predstavili praktične i konkretne primere dijaloga iz svakodnevnog života i na taj način učinili ovu temu još bližom polaznicima i polaznicama seminara.

Seminar u Šapcu bio je drugi od tri seminara u prvom ciklusu za grupu od 28 polaznika i polaznica starosti od 18 do 30 godina iz različitih krajeva Srbije.

Projekat „Youth 4 Inclusion, Equality & Trust (Mladi za inkluziju, jednakost i poverenje) sprovodi UNDP Srbija u saradnji sa UNFPA, UNESCO i UN Women, uz finansijsku podršku Fonda za izgradnju mira generalnog sekretara UN-a.

Close Menu