Skip to main content
search

Od 2. do 4. decembra je u Zrenjaninu održan prvi u nizu događaja planiranih programom trinaeste generacije Godišnjeg seminara (2016-17.) – najstarije i svakako najprestižnije obrazovne aktivnosti koju BFPE realizuje. 

Vođeni idejom da polaznike odmah na početku suočimo sa teškim temama koje (i dalje) opterećuju naš region, razgovarali smo o odgovornosti za i suočavanju sa prošlošću, (zlo)upotrebama sećanja i istorije, ali i mogućnostima da se istinskim dijalogom različitih religija prevaziđu podele u našem društvu.

Dragi prijatelj BFPE, profesor Žarko Puhovski održao je uvodno predavanje. Imali smo i to zadovoljstvo da budemo domaćini prethodnom specijalnom tužiocu za ratne zločine Vladimiru Vukčeviću; monsinjoru Stanislavu Hočevaru i dirigentu i građanskom aktivisti Aleksandru Simiću; profesoru Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu Slobodanu Markoviću; i našoj Jeleni Volić-Hellbusch.

13. generaciju programa Godišnjeg seminara BFPE čine predstavnici i predstavnice više političkih opcija zastupljenih u Narodnoj skupštini; koji obavljaju različite poslove na svim nivoima vlasti, kao i predstavnici akademske zajednice , biznisa i medija. Naredni događaji planirani su za 2017. godinu.

Close Menu