Skip to main content
search

Onlajn edukativni seminar u okviru programa „Dijalog za budućnost“ nastavljen je 20. oktobra 2020. godine. Ovog utorka, polaznice su imale priliku da stiču nova znanja o javnom zagovaranju i setu alata za javno zagovaranje.

Trener na ovonedeljnom edukativnom seminaru bio je Igor Jojkić, konsultant u oblasti komunikacija, javnog zagovaranja i socijalne inkluzije. Učesnice su naučile nešto više o tome ko su akteri u javnom zagovaranju, kao i šta je lobiranje.

Nakon što je utvrđeno da je zagovaranje zasnovano na vrednostima, da je povezano sa politikom i teži preoblikovanju moći, učesnice i trener su se usaglasile da javno zagovaranje predstavlja set ciljanih akcija koje su usmerenne ka donosiocima/donositeljkama odluka.

Ove nedelje, polaznice seminara ponovo su imale priliku da učestvuju u grupnom radu, i ovaj put javno zagovaraju za ideju koju su početno izložile na petom po redu edukativnih seminara.

Onlajn edukativne seminare realizuje Beogradski fond za političku izuzetnost u okviru Zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost: Unapređenje dijaloga i društvene kohezije u/i između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije“, koji sprovode UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira ga Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF).

Ovaj post je takodje dostupan na ENG.

Close Menu