Skip to main content
search

U utorak, 4. decembra BFPE proslavio je 15 godina svog postojanja i rada. Još od 2003. godine BFPE kroz svoje brojne programe i projekte radi na političkom obrazovanju, promociji i umrežavanju donosioca odluka u Srbiji i regionu.

U svom uvodnom obraćanju predsednica BFPE, Sonja Licht rekla je: „Kada smo počeli pre 15 godina, mislili smo da ćemo danas biti deo EU porodice“. BFPE i dalje nije odustao od te namere. Naprotiv, i dalje težimo da doprinesemo demokratskoj transformaciji i evropskoj integraciji kako Srbije, tako i čitavog regiona Jugoistočne Evrope.

Vigor Majić, predsednik UO BFPE: „BFPE nije nevladina organizacija, on je zajednica ljudi koji razmišljaju kako razumeti svet i unaprediti društvo

Kako se već 15 godina zalažemo za dijalog i obrazovanje za evropsku budućnost Srbije i ovaj put namera nam je bila da za istim stolom okupimo predstavnike različitih političkih partija u Srbiji, alumniste i alumnistkinje koji su prošli kroz neke od naših obrazovnih programa, kako bi razgovarali o budućnosti političkih partija u Srbiji, kao i poverenju/nepovrenju građana u politiku i demokratske institucije. Na panel diskusiji „Politika, političke partije i Srbija u 2019. godini“ koju je moderirala Suzana Trninić, učestvovali su: Marija Obradović (SNS), Boris Milićević (SPS), Maja Sedlarević (LSV), Saša Paunović (DS), Tatjana Macura (DJB) i Mirsad Jusufović (SDP).

Obeležavanje BFPE jubileja organizovali smo uz podršku Saveta Evrope i Vilfred Martens centra za evropske studije.

Close Menu