Skip to main content
pretraga

BFPE, kao Organizacija za podršku lokalnoj kancelariji Saveta Evrope u Beogradu započeo je sprovođenje zajedničkog programa ROMACTED II: „Promovisanje dobrog upravljanja i osnaživanja Roma na lokalnom nivou“ inicijalnom posetom Gradskoj opštini Zvezdara.

Gradska opština Zvezdara jedna je od 14 opština/jedinica lokalne samouprave u kojima se sprovodi zajednički program. Pored Zvezdare, u drugoj fazi ROMACTED programa učestvuju i: Aleksinac, Apatin, Bač, Kostolac, Kragujevac, Kruševac, Lebane, Niš, Pirot, Prokuplje, Subotica, Vrnjačka Banja i Zaječar.

Inicijalnom sastanku ispred GO Zvezdara prisustvovali su predsednik GO Vladan Jeremić, koordinator mobilnog tima Siniša Marinković i samostalni savetnik za implementaciju strateškog plana razvoja Zlatko Petrin. Ispred Saveta Evrope prisustvovali su regionalna menadžerka za ROMACTED program Marina Vasić i ROMACTED projektni asistent Časlav Ninković.

BFPE kao Organizaciju za podršku druge faze ROMACTED programa u Srbiji predstavljali su programska koordinatorka i kontakt tačka Svetlana Stefanović, programski koordinator Stefan Vladisavljev i programski asistent Radomir Aleksić.

Inicijalni sastanak bio je posvećen predstavljanju aktivnosti u narednom periodu kao i analizi i naučenim lekcijama iz prve faze programa.

Više o samom programu možete pročitati OVDE.

ROMACTED II je zajednički program Evropske unije i Saveta Evrope koji predstavlja nastavak I faze programa ROMACTED na Zapadnom Balkanu i u Turskoj (2017-2020). 

Close Menu