Skip to main content
search

U prostorijama Palate Srbije, 21. septembra 2021. godine zvanično je predstavljena druga faza ROMACTED programa svim akterima iz Srbije koji će učestvovati u implementaciji programa, uključujući predstavnike 14 lokalnih samouprava, ali i predstavnike međunanarodnih organizacija koji čine Savetodavni odbor programa.

Događaj je okupio Delegaciju EU u Srbiji, međunarodne aktere i partnere i organizacije na centralnom nivou. Osim predstavljanja i prve i druge faze ROMACTED programa, učesnici su razgovarali o nadolazećoj implementaciji komponenti druge faze, kao i na temu „Unapređenje ljudskih prava i održivost na lokalnom nivou“.

Foto: Vesna Lalić

Događaj je bio deo pokretanja programa u Srbiji koji je počeo 7. aprila 2021. Zvanična ceremonija na visokom nivou trebalo bi da bude održana u oktobru u Beogradu i stoga bi bila poslednja ceremonija koja se tiče zvaničnog početka programa.

Narednog dana, 22. septembra u hotelu Zira održana je radionica participativnog strateškog planiranja na lokalnom nivou za predstavnike 14 jedinica lokalne samouprave i facilitatore koji će na terenu biti zaduženi za sprovođenje ROMACTED metodologije u gradovima i opštinama.

Radionica u hotelu Zira, 22. septembra

Više o samom programu možete pročitati OVDE.

ROMACTED II je zajednički program Evropske unije i Saveta Evrope koji predstavlja nastavak I faze programa ROMACTED na Zapadnom Balkanu i u Turskoj (2017-2020).

Close Menu