Skip to main content
search

U četvrtak, 9. oktobra, u Kući Evropske unije u Beču, održana je konferencija na temu „Da li je proširenje EU ponovo na pravom putu? Ka demokratskoj i ujedinjenoj Evropi“.

Uvodnu reč imali su Paul Schmidt iz Austrijskog društva za evropsku politiku – ÖgfE i koordinator projekta WB2EU i Alma Zadić, ministarka pravde Austrije.

U panelu su učestvovali Martin Selmayr, šef predstavništva Evropske komisije u Austriji, Jovana Marović, bivša potpredsednica vlade i ministarka za evropske poslove Crne Gore, Sofija Todorović, direktorka programa Inicijative mladih za ljudska prava (YIHR), Anna Krasteva, profesorka političkih nauka i predstavnica WB2EU mreže. Panel je moderirao Vedran Džihić, senior istraživač Austrijskog instituta za međunarodne poslove – oiip i akademski koordinator projekta WB2EU.

Debata je deo završnog događaja trogodišnjeg EU projekta „Evropeizacija susreće demokratiju odozdo: Zapadni Balkan u potrazi za novim evropskim i demokratskim zamajcem – WB2EU“.

Ovaj trogodišnji projekat bio je fokusiran na evropeizaciji, demokratizaciji i jačanju civilnog društva na Zapadnom Balkanu. Projekat je sufinansiran od strane Evropske komisije u okviru njenog programa Erasmus+ Jean Monnet.

Close Menu