Skip to main content
search

U Beogradu 30. juna 2022. godine organizovan je događaj „Sinergija biznis sektora i OCD – iskustva i preporuke“ u okviru projekta „Aktivni građani: Bolje društvo“. Projekat podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovodi Fondacija BFPE za odgovorno društvo u saradnji sa Beogradskom otvorenom školom (BOŠ) i Balkanskom istraživačkom mrežom (BIRN).

Učesnici su imali priliku da se upoznaju sa programom podrške civilnom društvu za javno zagovaranje i saradnju sa poslovnim sektorom, ali i da čuju nešto više o biznis komponenti u okviru programa podrške civilnom društvu za javno zagovaranje. Koristeći se metodom „ peer to peer learning“ učesnici su dobili priliku da razgovaraju sa predstavnicima OCD koji su uspostavili uspešnu saradnju sa poslovnim sektorom na teme kao što su: koraci u uspostavljanju saradnje sa poslovnim sektorom, način komunikacije i predstavljanje ideje, izazovima u uspostavljanju saradnje, kao i naučenim lekcijama.  

Važan segment ovog događaja bio je i „partnership cafe“ u okviru koga su bili organizovani tematski okrugli stolovi. U okviru ovog segmenta učesnici su imali priliku da sa predstavnikom biznis sektora za koji su zainteresovani razgovaraju i predstave svoje ideje, ali i da saznaju  nešto više o načinima rada i modelima saradnje, i praktičnim savetima koji im mogu pomoći u realizaciji svoje ideje.  Nakon toga usledio je  panel „Kako da radimo zajedno za bolje društvo – preporuke i iskustva“, a na kraju su bile organizovane i paralelne fokus grupe za predstavnike poslovne zajednice i organizacija civilnog društva.  

Ovaj post je takodje dostupan na ENG.

Close Menu