Beograd, 11. jul 2022.

Dragi prijatelji i partneri Beogradskog bezbednosnog foruma

Sa žaljenjem vas obaveštavam da će Beogradski bezbednosni forum morati za sada prekinuti svoje aktivnosti. GLOBSEC je bio događaj u toku kojeg je rođena ideja da se sličan skup organizuje u Beogradu. Ceo tim Beogradskog fonda za političku izuzetnost je prigrlio tu ideju i odlučili smo da pozovemo Evropski pokret u Srbiji i Beogradski centar za bezbednosnu politiku da nam se pridruže u ovom poduhvatu. Međutim, bez svih vas naših prijatelja, podržavalaca, partnera BBF ne bi mogao da traje jedanaest godina. Izvrsni panelisti, istaknuti državnici i državnice, veoma motivisana publika uz podršku sjajnog tima posvećenih članova sve tri organizacije, uz stotine mladih volontera, učinili su BBF
prostorom dijaloga na visokom nivou, stvaranja novih mreža i prijateljstava.

Kao osnivačica i predsednica Upravnog odbora imala sam zadovoljstvo da otvorim BBF svih ovih izazovnih godina. Zahvaljujem se svima za učešće u izuzetno bogatom dijalogu medju relevantnim i zainteresovanim akterima sa Zapadnog Balkana i šire i izražavam nadu da ćete ostati s nama u budućnosti u našim naporima da se čitavo balkansko poluostrvo razvije u održivu demokratiju, miroljubiv i prihvatljiv sastavni deo zajednice evropskih naroda.

Srdačno,
Sonja Liht