Skip to main content
pretraga

Zajedno sa prijateljima i partnerima iz Foruma Srbija Nemačka, na prvom „Serbian Visions“ festivalu predstavili smo naše najvažnije programe i projekte. Festival, zamišljen kao multi-kongres civilnog društva, organizovan je u saradnji sa Delegacijom nemačke privrede u Srbiji (AHK). Našu prezentaciju smo nazvali „Obrazovanje za izazove budućnosti“ – zato što smatramo da je to upravo ono što radimo.

Prvi multikongres u Srbiji, “Serbian Visions”, održao se tokom vikenda, 16. i 17. maja 2015. godine u Hotelu Radisson Blu Old Mill. Veliki vikend događaj sa 60 različitih dvočasovnih manifestacija, privukao je preko 1000 posetilaca. Učesnici „Serbian Visions“ su imali priliku da predstave rad svojih organizacija, svoje projekte, ideje, vizije i teme za koje se zalažu, da predstave i svoje kapacitete, prednosti i potrebe (preuzeto sa sajta Serbian Visions).

Pogledajte medijske izveštaje:

B92.net, 15.5.2015. – Start multikongresa Serbian Visions

BLIC, 15.5.2015. – Serbian Visions – prvi multikongres i festival civilnog društva u Srbiji

RTV, 15.5.2015. – Програм рационализације броја запослених за 10 дана

TANJUG, 13.5.2015. – Građani i privreda zajedno na prvom multikongresu u Srbiji

Pred više od 50 gostiju i alumnista naših programa, naši Jelena Volić-Hellbusch, Žarko Stepanović i Damjan Malbašić, zajedno sa Bojanom Predojevićem kao predstavnikom Foruma, govorili su o tome kako BFPE doprinosi promenama u našem društvu, koju logiku intervencije zagovara, i kako namerava da bude odgovoran akter javnih politika time što će najpre insistirati na sveobuhvatnom političkom obrazovanju i kulturi (demokratskog) dijaloga.

Dok je Žarko izneo pregled aktivnosti i rezultata Godišnjeg seminara i Regionalne akademije za demokratiju, Damjan Beogradskog bezbednosnog foruma, g. Predojević je predstavio ideje iza Beogradskih dijaloga.

Close Menu