Skip to main content
search

U periodu od 18. do 30. novembra 2021. godine, u okviru druge faze programa ROMAKTED održane su radionice o participativnom strateškom planiranju za članove lokalnih akcionih grupa u 13 lokalnih samouprava: u Aleksincu, Baču, Kostolcu, Kragujevcu, Kruševcu, Lebanu, Nišu, Pirotu, Prokuplju, Subotici, Vrnjačkoj Banji, Zaječaru i Zvezdari. Radionice su održane u svim partnerskim gradovima i opštinama, osim u Apatinu.

Radionica je obuhvatila sledeće teme: uvod u strateško planiranje, postavljanje ciljeva i prioriteta, komunikacija i podela uloga u timu.

Radionice su održane u cilju jačanja kapaciteta i veština u procesu planiranja lokalnih akcionih grupa, kao i u procesu pripreme ciljeva i prioriteta na lokalnom nivou i njihovoj saradnji sa lokalnom samoupravom. Stečene veštine i informacije će poboljšati razumevanje aktivnog učešća u građanskom životu među članovima i članicama zajednice, posebno u vezi sa procesom planiranja opštinskih politika i aktivnosti.

Radionice su okupile 130 članova i članica lokalnih akcionih grupa u 13 jedinica lokalne samouprave, od čega su 59 činile žene. Po završetku radionica, učesnici i učesnice su istakli/e da je ovakva radionica bila korisna i ohrabrujuća za nadolazeće planove i aktivnosti u njihovim zajednicama i opštinama.

U 14 partnerskih jedinica lokalne samouprave, osnovane su ukupno 32 lokalne akcione grupe koje broje ukupno 262 članova i članica, od kojih su 138 žene.

Više o samom programu možete pročitati OVDE.

ROMACTED II je zajednički program Evropske unije i Saveta Evrope koji predstavlja nastavak I faze programa ROMACTED na Zapadnom Balkanu i u Turskoj (2017-2020). 

Close Menu