Skip to main content
search

Fondacija BFPE za odgovorno društvo, u saradnji sa Vilfred Martens Centrom za Evropske Studije i Hans Zajdel Fondacijom, organizovala je drugi modul Godišnjeg seminara pod nazivom „Regionalna saradnja kao preduslov budućnosti Zapadnog Balkana“. Drugi nacionalni seminar održan je u Nišu od 9. do 11. juna. 

Tokom tri dana, polaznici i polaznice su imali priliku da učestvuju u diskusijama i razmeni mišljenja sa predavačima i predavačicama, među kojima su bile ministarka za evropske integracije u Vladi Republike Srbije, Tanja Miščević, državni sekretar u Ministarstvu odbrane i alumnista godišnjeg seminara fondacije BFPE, Nemanja Starović, kao i predstavnici sestrinskih škola političkih studija iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Polaznici i polaznice su imali priliku da čuju zanimljiva predavanja na teme koje su obuhvatale pitanje održivosti vojne neutralnosti Republike Srbije, odnose između Beograda i Prištine, kao i ulogu Kine u međunarodnim odnosima. 

BFPE, kao deo mreže Škola političkih studija Saveta Evrope, organizuje svoj najstariji i najznačajniji program političke edukacije uz podršku Saveta Evrope i Kancelarije OEBS-a u Srbiji.

Ovaj post je takodje dostupan na ENG.

Close Menu